Mijn Flowee Spijkermat! ✨

Gepubliceerd op 17 december 2021 om 18:43

Een spijkermat, je hebt er vast wel een keer van gehoord! Maar ken je ook de voordelen en werking hiervan? Lees vooral verder voor meer informatie én mijn ervaringen! 🙈

Een spijkermat uittesten en gebruiken was nieuw voor mij. In het algemeen zorgt een spijkermat voor een betere doorbloeding en kan het klachten (bijvoorbeeld rugklachten) verminderen. Heb jij ervaring met een spijkermat? En zo ja hoe vaak gebruik jij hem? Let me know! 😊

Flowee Spijkermat

Flowee - €32,50

Flowee spijkermat - Foto: Indra's Blog

Flowee spijkermat - Foto: Indra's Blog

Flowee spijkermat - Foto: Indra's Blog

Algemene informatie

 • De mat is grijs van kleur, met witte spikes. Op de mat zitten in totaal 210 spikes, waarop iedere 42 scherpe ‘punten’. Hierdoor creëer je ongeveer 8800 drukpunten op je lichaam.
 • De spikes zijn gemaakt van ABS plastic, wat veilig is voor de gezondheid. De mat zelf is gemaakt van katoen.
 • Deze mat is 77 x 45 cm. Je hebt deze mat ook nog in andere kleuren en andere formaten.

Kleuren en formaten

Kleuren

 • Grijs-wit
 • Grijs-paars
 • Grijs-zeegroen
 • Fuchsia-oranje

Formaten

 • 77 x 45 cm (gevuld en ongevuld)
 • 99 x 45 cm (ongevuld)

Daarnaast bestaan er ook nog kussens met dezelfde spikes en drukpunten. Ideaal voor nek en schouderklachten bijvoorbeeld!

Waarom zou je een spijkermat gebruiken?

Zorgt voor meer ontspanning
Door op de mat te gaan liggen worden er in je lichaam pijnprikkels afgegeven. Door deze pijnprikkels worden er in je hersenen 2 hormonen geproduceerd: oxytocine en endorfine. Deze hormonen zorgen ervoor dat je je beter kan ontspannen en dus lekker kan relaxen!

Verlichting geven bij pijnklachten
De spijkermat kan ingezet worden bij pijnklachten. Iets eerder in deze blogpost heb ik al besproken voor welke klachten je de mat precies kunt gebruiken!

Stimuleert de doorbloeding
Doordat de spikes met hun scherpe punten in je huid ‘prikken’, worden de zenuwuiteinden in je huid geprikkeld. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd. Door de verbeterde doorbloeding worden de spieren warm en zorgt het lichaam ervoor dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd.

Verbetert je nachtrust
Je komt door het extra ontspannende effect in een diepe ontspanning terecht. Hierdoor kan je hoofd leeggemaakt worden en hoef je nergens aan te denken. De Flowee spijkermat zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt. Hierdoor verbeter je je slaapkwaliteit en wordt je meer uitgerust wakker.

Flowee spijkermat - Foto: Indra's Blog

Waarvoor kan je de spijkermat gebruiken?

 • Nek-, rug- en schouderklachten
 • Betere ontspanning
 • Vastzittende spieren
 • Slaapproblemen
 • Fibromyalgie
 • Chronische en reumatische pijnklachten
 • Burnout- en stressklachten
 • Voetklachten, zoals wintertenen en hielspoor

Wanneer kan je de spijkermat beter niet gebruiken?

 • Bloedstollingsproblemen
 • Hartproblemen
 • Gebruik van bloedverdunners
 • Huidproblemen waar je de puntjes van de spijkermat mee raakt
 • Zwangerschap

Let's try it out!

Voordat we de spijkermat écht kunnen testen wil ik jullie nog een aantal dingen meegeven:

Bij de eerste keer kan de mat scherp aanvoelen. Daarom wordt er ook aangeraden om bij de eerste aantal keer een kleidingstuk te dragen in plaats van meteen met de blote huid op de mat te gaan liggen. Dit kan na een aantal keer, want je went snel aan de prikkels die de punten geven. Maar voel dit vooral zelf aan! Het wordt ook aangeraden om de mat op een zachte ondergrond te leggen, zoals op een bed. Hierdoor kan de mat zich naar je lichaam vormen én heb je een zachte ondergrond.

Let op! Je kan de ‘hoes’ van de mat wassen met de hand op 30 graden. Zorg wel dat je de binnen vulling van de mat verwijderd, deze hoeft niet mee gewassen te worden đŸ¤Ē

Hoe gebruik je de spijkermat?

Zorg ervoor dat je de mat op een zachte ondergrond legt. Blijf er ongeveer 20-40 minuten op liggen. Merk je dat je slaperig begint te worden en misschien wel in slaap gaat vallen? Ga dan zo snel mogelijk van je mat af, het is namelijk niet de bedoeling dat je in slaap valt op de mat.

Mijn ervaring

De eerste keer op de spijkermat was in het begin licht pijnlijk, maar lang zo erg niet dan wat ik had verwacht! Het went ook erg snel, waardoor je snel vrij comfortabel op de mat ligt. Wanneer je even op de mat ligt, kreeg ik een lichte prikkeling en een gevoel van een soort warme deken over je rug (terwijl je er op ligt). Ze raden aan om tussen de 20-40 minuten op de mat te gaan liggen. Ik ben begonnen met 20 minuten, maar denk dat je vrij snel iets langer er op kan blijven liggen. Maar dit is natuurlijk persoonlijk. Wanneer ik van de mat af kwam voelde ik wel dat op de punten waar iets meer druk op uitgeoefend was, ik daar meer prikkelingen had dan op andere plekken. Dit is natuurlijk een teken van een goede doorbloeding. Ik ben positief verrast door deze spijkermat!

De tweede keer had ik mijn knieën wat verder opgetrokken, zodat mijn onder rug ook de mat raakten. In het begin is het weer eventjes pijnlijk maar na een paar minuten lig je vrij comfortabel. Ik merkte nu wel dat er bepaalde drukpunten op mijn rug waren die net iets meer pijn deden als andere plekken. Dit zijn bijvoorbeeld mijn schouders en mijn onderrug. Waarschijnlijk heb je deze ook meer druk ervaren omdat de botten daar wat oppervlakkiger liggen. Opgegeven moment lig je zo comfortabel dat je bijna niet meer door hebt dat je op een spijkermat ligt en je ook zo gerust in slaap kan vallen. Daarom vind ik het zelf wel fijn om altijd een wekker in te stellen, hierdoor zorg je ervoor dat je nooit te lang op je mat ligt. Nadat je van de mat af bent, is je rug rood gekleurd wat betekent dat de doorbloeding is getriggerd. Ik had na deze keer wel iets meer pijn in mijn rug als de eerste keer. Maar dit is waarschijnlijk een proces van gewenning.

Ik ben echt positief verrast door de spijkermat! Ik heb hem nog een aantal keer hierna getest en ik ben een fan! Echt een vorm van ontspanning. Ik zou hem aan iedereen aanraden, zeker om een eigen moment van rust te creëeren. Een echt me-time momentje!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer! ❤ī¸

Disclaimer: Ik heb dit product mogen ontvangen van Flowee

Reactie plaatsen

Reacties

Manon
3 jaar geleden

Leuk om jouw persoonlijke ervaring van de spijkermat te lezen! We wensen je nog veel rustmomentjes mee!

Liefs,
Manon
Flowee - Relax your senses