Review: Clay and glow Straw-jelly cleanser! 🍓

Gepubliceerd op 29 januari 2021 om 10:41

Een cleanser, misschien gebruik je hem al in je dagelijkse routine, of misschien heb je er nog nooit van gehoord. In deze blogpost review ik de Clay and Glow Straw-jelly cleanser. Benieuwd? Lees dan vooral verder! 😊

Je huid reinigen is belangrijk en vooral in deze tijd! De mondkapjes zorgen ervoor dat de huid onder de maskers vochtiger en onrustiger wordt. Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld sneller puistjes en onzuiverheden! Door je gezicht te reinigen met een cleanser, verwijder je kleine deeltjes en is de kans op puistjes en onzuiverheden dus stukke kleiner!

Ik zocht nog een goede cleanser (want die fijne uit de Goodiebox is bijnaa op...) en ik kwam deze tegen op Instagram! Deze is van Clay and glow en kost €18,95. Ik vond dit in eerste instantie vrij prijzig voor een cleanser, maar ik wilde hem toch proberen!

Clay and glow beloofd daarnaast ook waar voor je geld. Ze zijn zich ervan bewust dat de producten niet de goedkoopste zijn, maar wel het allerbeste voor je huid! Ik ben benieuwd of ze dit écht waar kunnen maken 🤔

Wat doet een cleanser?

Een cleanser verwijdert make-up resten en vuil van de huid. Denk ook aan talg- en vetdeeltjes die zich gedurende de dag op je huid verzamelen. Deze worden door een cleanser verwijderd waardoor ophoping grotendeels voorkomen kan worden en puistjes dus minder de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Ook kunnen serums, crèmes etc. beter opgenomen worden op een gereinigde huid. 2 vliegen in 1 klap dus eigenlijk 😉

Straw-jelly cleanser

Clay and glow Straw-jelly cleanser - Foto: Indra's Blog

Clay and glow Straw-jelly cleanser - Foto: Indra's Blog

Verpakking Clay and glow Straw-jelly cleanser - Foto: Indra's Blog

Wat is de Strawjelly cleanser?

Straw-jelly is een gel cleanser van Clay and glow. Hij is op waterbasis en bevat effectieve en zachte ingrediënten.

  • Geschikt voor alle huidtypes, vooral voor de gevoelige huid
  • Bevat geen SLES en alcohol
  • Vrij van parabenen
  • Dermatologisch getest
  • Vegan
  • Bevat geen gluten
  • 97% natuurlijk!

Wat doet deze cleanser?

  • Verwijderd make up resten
    Er blijven eigenlijk altijd wel kleine make up deeltjes achter op je huid na het verwijderen van de make up. Door deze cleanser daarna nog te gebruiken, verwijder je zelfs de kleine make up restjes van je gezicht. En niet alleen dat : het hydrateert de huid ook nog eens na het reinigen!
  • Verwijderd olie, vuil en overtollig talg
    Door de dag heen verzamel je eigenlijk veel vuil, talg en olie op je huid. Door de cleanser 2 maal daags (’s ochtends en ’s avonds) te gebruiken, verwijder je deze lagen van vuil. Dit zorgt er weer voor dat de zogenaamde ‘blackheads’ en andere onzuiverheden niet goed de kans krijgen om zich te ontwikkelen.
  • Reinigt diep en ‘ontstopt’ hierdoor poriën
    Door deze zachte cleanser te gebruiken, worden je poriën eigenlijk ‘ontstopt’ en wordt het vuil (en eventuele bacteriën) uit deze poriën verwijderd.
  • Helpt tegen acne
    Deze cleanser is gemaakt van natuurlijke en effectieve ingrediënten die ‘vechten’ tegen acne.

Ingrediënten

Aardbei

  • Beschermt en verzacht de huid
  • Verminderd de poriën
  • Verwijderd dode huidcellen
  • Egaliseert donkere vlekken

Melkzuur
Verbetert de natuurlijke vochtfactor en hydrateert de huid.

Glycolzuur
Glycolzuur verbreekt de verbinding tussen de buitenste huidcellaag en de volgende. Dit zorgt voor een soort ‘peeling effect’, dat voor een egale teint en gladde huid zorgt.

Aminozuur
Helpt de huid genezen, herstellen en versterken.

Lysine
Helpt bij de opbouw van collageen. Collageen verminderd de vorming van acne.

Hoe gebruik je de cleanser?

Voor het beste resultaat: gebruik deze cleanser ’s ochtends én ’s avonds!

  1. Breng de cleanser aan. Je hebt maar een klein beetje nodig op je huid! Breng de cleanser aan op een vochtige/natte huid.
  2. Het wordt aangeraden om een cleansing pad te gebruiken. Je kan natuurlijk ook een reinigingsborstel of -spons gebruiken. Hierdoor kan je je huid nóg beter reinigen!
  3. Na het licht inmasseren van de cleanser, verwijder je hem met lauw/warm water. Je kan bijvoorbeeld ook een warm washandje gebruiken.

Clay and glow Straw-jelly cleanser structuur - Foto: Indra's Blog

Mijn mening!

WAUW ik ben onder de indruk van deze cleanser! Ten eerste ruikt hij echt heerlijk! Hij heeft een hele lichte, zoete aardbeigeur die me (alweer) meteen doet denken aan de roze Fruittella snoepjes! Zelf vind ik deze geur heerlijk, omdat hij ook niet overdreven aanwezig is.

Ten tweede is het pompje ideaal! Hierdoor kan je de hoeveelheid beter doseren en gebruik je niet teveel van de cleanser! Je hebt ook helemaal niet veel nodig om je gezicht mee te reinigen.

Het effect nadat je het 1-2 minuten in gemasseerd te hebben is ook goed! Je huid voelt zacht, schoon en verzorgd aan. Ook de geur blijf je heel licht ruiken, tot ongeveer 30 minuten. 

Ik ben echt super tevreden over deze cleanser! Ik vind hem ook zeker de €18,95 waard! Ik weet dat er veel meer en goedkopere cleansers op de markt zijn, maar deze is gewoon top! Ik zou hem zeker ook aan jou aanraden! 

Ben je nou geïnspireerd door mijn review en wil je deze cleanser ook proberen? Deel dan vooral jou mening over deze cleanser met mij (als je dat leuk vind)! Stuur me een privéberichtje op Instagram, een berichtje via de chatfunctie of laat hieronder een berichtje achter! Ik zal mijn best doen om zo snel mogelijk te reageren! 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer! ❤️

Disclaimer: Ik heb dit product zelf aangeschaft

Andere Clay and Glow producten die je misschien leuk vind?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.