Plastic vrij douchen met Happysoaps! 🌱

Gepubliceerd op 9 oktober 2020 om 09:24

Plastic vrij douchen, wie wilt dat nou niet? Je kent vast wel de term: Plastic soup. We willen er natuurlijk allemaal wel iets aan doen om de hoeveelheid plastic in de oceanen/zeeën te verminderen. Probeer plastic vrij douchen! Met deze producten van Happysoaps kan jij jou steentje bijdragen! Benieuwd naar deze producten? Lees dan vooral verder! 😊

Wat is Happysoaps voor een merk?

Happysoaps produceert onder andere bad/douche producten zonder plastic! Het merk is Nederlands en heeft het volgende motto: 'Wij willen een plastic vrije cosmetica markt!'

Alle producten van Happysoaps zijn:

  • Geheel plasticvrij!
  • 100% vegan
  • Dierproef- en palmolie vrij!
  • Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, vrij van rotzooi!
  • Handgemaakt in Nederland 

Meer informatie over Happysoaps vind je hier!

Mijn producten!

Ik mocht van Happysoaps 3 producten uitzoeken van hun site, hoe supertof! Ik heb gekozen voor een shampoo-, conditioner- en shaving bar! 

Shampoo bar - You're one in a melon 🍉

Happysoaps - 70 gram - €8,75

You're one in a melon shampoo bar - Foto: Indra's Blog

You're one in a melon shampoo bar - Foto: Indra's Blog

You're one in a melon shampoo bar - Foto: Indra's Blog

Een shampoo bar kon in mijn mening niet ontbreken als je wilt experimenteren met plastic vrije douche producten. Daarom heb ik ook als eerst gekozen voor een shampoo bar, maar er is zoveel keus! Ik heb uiteindelijk gekozen voor deze shampoo bar met meloen. Dit vooral ook omdat ik heeel benieuwd ben naar de geur en had zelf nog nooit gehoord dat er meloen verwerkt was in een shampoo of conditioner. Daarom leek het me leuk om juist voor een 'gekke' geur/ingrediënt te gaan. Ook is hij geschikt voor dagelijks gebruik, dus is het (naar mijn mening) ook een shampoo die je gemakkelijk pakt om te gebruiken 🍉

Feitjes!

De shampoo bar 'You're one in a melon' is:

  • 100% Vegan
  • Kan je gebruiken voor 90-110 wasbeurten!
  • Is geschikt voor alle haartypen
  • Heeft de geur van meloen en kersenbloesem!

Deze shampoo bar bevat 4 belangrijke ingrediënten:

  • Meloen: bevorderd de haargroei en heeft een verstevigende werking
  • Shea butter: heeft een verzorgende werking
  • Quinoa: verstevigd en laat het haar stralen
  • Olijfolie: bevat antioxidanten

Hoe gebruik je deze shampoo bar?

  1. Maak je handen nat en wrijf over de shampoo bar totdat hij begint te schuimen.
  2. Gebruik het schuim dat vrij komt en masseer het in je haar. Je kan hem ook nat maken en daarna direct op je hoofdhuid gebruiken! Dit werkt beter om je haar te ontvetten!
  3. Spoel je haar grondig uit.
  4. En klaar is kees! Zorg wel dat je de shampoo bar op een droge plek bewaart 😉

Mijn mening!

De bar is vrij dik, dus denk dat je er superlang mee kan! Tijdens het douchen heb je namelijk (verrassend) weinig van de shampoo bar nodig! Ik merkte wel dat je het beste de shampoo bar even nat kan maken onder de douche en dan kan beginnen met het wrijven. Zelf vind ik het fijner om de shampoo bar direct op mijn hoofdhuid aan te brengen. Voor mijn gevoel 'schuimt' hij dan toch iets beter en kan ik mijn haar beter wassen.

De shampoo bar zelf heeft een lichte zoetige meloen geur, dit is wel als je er direct aan ruikt. Wanneer je hem begint te schuimen ruikt het schuim ook nog wel naar die zoetige geur. 

Na het uitspoelen voelt je haar suuuper schoon! Ik had weer dat 'piepende' gevoel van mijn haren, echt super schoon dus! Je haar ruikt zelf niet echt naar de shampoo bar, maar je handen na afloop wel haha!

Ik merk ook dat deze shampoo bar ervoor zorgt dat mijn haar minder snel vettig wordt! Normaal zie je echt al na 2 dagen dat mijn haren vettiger zijn dan 'normaal'. Met deze shampoo bar merk je na 2 dagen helemaal geen verschil!

Kortom ik vind dit echt een superfijn product! Zou het aan iedereen aanraden om het een keertje te proberen!

Conditioner bar - Lavender Bliss 💜

Happysoaps - 65 gram - €9,75

Conditioner bar Lavender Bliss - Foto: Indra's Blog

Conditioner bar Lavender Bliss - Foto: Indra's Blog

Conditioner bar Lavender Bliss - Foto: Indra's Blog

Van een shampoo bar had ik wel vaker gehoord maar van een conditioner bar nog nooit! Ik ben zelf heel benieuwd naar deze bar 😊 Ik heb gekozen voor de conditioner bar met lavendel. Ik heb de geur lavendel gekozen omdat ik het gewoon erg lekker vind ruiken en het mij ook een 'schoon' gevoel geeft. Ik ben benieuwd! 💜

Feitjes!

De conditioner bar Lavender Bliss is:

  • 100% vegan (net zoals alle andere producten van Happysoaps)
  • Is goed voor 90-110 wasbeurten!
  • Geschikt voor alle haartypes 🧖🏼‍♀️

Deze conditioner bar bevat een aantal mooie ingrediënten:

  • Lavendel: stimuleert de haargroei, verminderd de droge hoofdhuid en maakt het haar sterker
  • Shea butter: heeft een verzorgende werking
  • Cacao butter: is rijk aan vitamines en maakt het haar gezond
  • Arganolie: versterkt, maakt het haar glanzend en gaat veroudering tegen
  • Olijfolie: bevat antioxidanten

Hoe gebruik je deze conditioner bar?

  1. Houd de conditioner bar gedurende 15-20 seconden onder ze stromende kraan/douche. Hierdoor wordt de bar wat zachter. Wanneer je de bar iets sneller zacht wilt laten worden, kan je ook beginnen met wrijven.
  2. Vervolgens wrijf je de conditioner bar zacht op je haar. Het is ook belangrijk om de bar eventjes te laten inwerken!
  3. Spoel je haar goed uit!
  4. Tada! Je haar is heerlijk verzorgd en zacht!

Mijn mening!

De geur van deze conditioner bar is echt heerlijk, alles ruikt meteen naar lavendel! Het is inderdaad wel nodig om de bar even een tijdje onder de stromende kraan te houden, anders krijg je er niet voldoende product vanaf. Je merkt wel dat de bar, wanneer deze warmer is, gemakkelijker 'indeukt' dan de shampoo bar. Ik heb de bar ook direct op het onderste gedeelte van mijn haar aangebracht en verder ingemasseerd met mijn handen. Je voelt ook gewoon dat deze bar verzorgend is, je handen voelen daarna ook zacht en verzorgend aan haha! 

Na het uitspoelen voel je dat je haar iets extra's heeft gehad! Mijn haar voelt na het opdrogen verzorgd en soepel aan. Ook heeft mijn haar een mooie glans en nog een hele lichte lavendel geur!

Deze bar is een heel goed en leuk alternatief als je wilt bijdragen aan een betere wereld! Als je het mij vraagt 😉 

Happy Shaving bar Aloë vera 🌱

Happysoaps - 80 gram - €8,95

Happy Shaving bar Aloë vera - Foto: Indra's Blog

Happy Shaving bar Aloë vera - Foto: Indra's Blog

Happy Shaving bar Aloë vera - Foto: Indra's Blog

Ik wist eigenlijk al meteen dat ik een shampoo- en een conditioner bar wilde. Ik was nog even verder aan het kijken op de site van Happysoaps en kwam ook een shaving bar tegen. Ik dacht meteen: hoe leuk is dat? Ik heb gekozen voor de shaving bar met Aloë vera. Dit is omdat aloë vera veel positieve effecten heeft op het gebied van geïrriteerde huid bijvoorbeeld. Je kan na het scheren natuurlijk irritatie bultjes of sneedjes krijgen. Dus daarom leek het me het 'verstandig' om de shaving bar met aloë vera te kiezen. Kan niet wachten om deze te gaan testen! 🌱

Feitjes!

Deze shaving bar met Aloë vera:

  • Is product besparend: 1 shaving bar = 3-4 bussen scheerschuim-gel
  • Heeft dezelfde pH-waarde als de huid. Hij is dus pH huidneutraal! 🌱
  • Is geschikt voor het gehele lichaam!

Het mooie aan deze shaving bar is dat hij helemaal geen zeep bevat! Zeep heeft namelijk onder andere een hogere pH waarde dan de huid. Hierdoor is de kans op uitdroging, irritatie en onbalans groter dan een product met een huidneutrale pH waarde.

Deze shaving bar bevat natuurlijk: Aloë vera! Aloë vera voorkomt uitdroging en heeft ook een voedende werking. Deze bar zorgt voor een soepele scheerbeurt én een zachte huid! Daarnaast bevat deze bar ook nog shea butter en vitamine E! 🍊

Hoe gebruik je deze shaving bar?

  1. Masseer de shaving bar tussen je natte handen. Dit kan ook gewoon even snel onder de douche. Zorg dat er schuim ontstaat.
  2. Breng het schuim aan op je lichaam en scheren maar!
  3. Spoel de huid goed af en klaar is kees!

Mijn mening!

Deze shaving bar ruikt zoo lekker fris als je hem aanbrengt! Er komt een lichte, subtiele maar zachte geur vrij. Ook merk je dat deze shaving bar iets verzorgends in zich heeft. Na het scheren voelt de huid zacht en verzorgd aan!

Ook schuimt deze bar vrij goed! Het 'schuim' is wat verzorgender en romiger dan die van de shampoo bar bijvoorbeeld. Hierdoor voelt het ook fijner aan om mee te scheren. 

Super handige en verzorgende shaving bar! Je hebt ook helemaal niet veel van het product nodig, dus hij gaat super lang mee! Ik ben fan! 😊

Ik hoop dat je het leuk vond om deze blogpost te lezen. Het is dus vrij makkelijk om bij te dragen aan minder plasticverspilling/gebruik! Wil je deze producten ook graag proberen? Kijk dan zeker even op de site van Happysoaps! Ze hebben namelijk nog veel meer plastic vrije producten! Voor hun site klik hier!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer! ❤️

Disclaimer: ik heb deze producten gekregen van The Happysoaps

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.