Top 5 kaartspelletjes om te spelen (in quarantaine)!

Gepubliceerd op 27 maart 2020 om 13:02

Ik heb gemerkt dat spelletjes spelen heel erg goed helpt tegen verveling. Vooral de 'kleine', snelle kaartspelletjes die niet te lang duren. Dit om te voorkomen dat je na 30 minuten al verveeld bent, wat ik bij een bordspel wel snel heb. Daarom leek het mij leuk om de 5 (naar mijn mening) leukste kaartspelletjes met jullie te delen! Hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen en hebben jullie nu zin om veel spelletjes te gaan spelen :) Veel leesplezier!  

 

#5 Machi Koro: Bouw je eigen stad

White goblin games - €16,95

Als allereerst Machi Koro. Bij dit spel bouw je je eigen stad. Je kan alles zelf bepalen: bouw je een cafe of open je toch een mijn? Door steeds opnieuw te dobbelen verdien je geld, moet je geld aan andere afstaan of bouw je van je gespaarde geld een nieuw gebouw. Die gene die als eerste de 4 verplichte gebouwkaarten heeft omgedraaid wint het spel.Feitjes

Wat zit er in de doos?

 • 54 geldmuntjes

 • 2 dobbelstenen

 • 108 kaarten

 • Spelregels

👥 2-4 personen

⏰ 30 minuten

Er bestaan nog 3 andere varianten:

 • Machi Koro: Haven
 • Machi Koro: Metropool
 • Machi Koro: Nacht

Deze varianten hebben andere kaarten / gebouwen maar geen andere speelwijze!

 

Eigen mening

Machi Koro is leuk en anders dan de ‘standaard’ kaartspelletjes. Omdat er mogelijkheden zijn om zelf geld te ontvangen (of deze af te moeten staan) speelt tactiek ook een grote rol. Machi Koro is een leuk spel en zeker aan te raden als je niet van een standaard kaartspel houd!

 

#4 Phase 10

Ravensburger - €9,99

Het spel wordt gespeeld in 10 fases die elke persoon moet uitspelen. Degene het eerst de laatste fase (fase 10) heeft uitgespeeld, wint. Onderweg maak je paren, reeksen en sorteer je kaarten op kleur. 

 Feitjes

Wat zit er in de doos?

 • 108 speelkaarten

 • 6 overzichtskaarten

👥 2-6 personen

⏰ 60 minuten

Eigen mening

Phase 10 is een leuk spelletje, vooral voor mensen die houden van spelen met strategie én geluk. Doordat elke fase verschillend is, en je niet allemaal in dezelfde fase hoeft te zitten, is het spel afwisselend. Dit betekent wel dat je goed moet opletten in welke fase je zit én wat die fase inhoud. Maar dat maakt het spel niet minder leuk! Misschien wel leuker :)

 

#3 Exploding kittens 

Exploding kittens - Rond de €20

Exploding kittens is van origine een Amerikaans kaartspel. Het wordt veel vergeleken met Russisch roulette. Je probeert de exploding kitten te vermijden, want ontploft hij bij jou? Dan lig je uit het spel. Met de overige kaarten kan je jezelf beschermen, andere aanvallen, in de toekomst kijken of kaarten stelen.

Feitjes

Wat zit er in de doos?

 • 56 speelkaarten

 • Speluitleg

👥 2-5 personen

⏰ 15 minuten

Er bestaan een paar uitbreidingen:

 • Imploding kittens. Dit is een uitbreiding met 20 nieuwe kaarten, 6 nieuwe actiekaarten én je kan het nu met 5-6 personen spelen!
 • Streaking kittens. Deze uitbreiding heeft 15 extra kaarten (waarvan 8 nieuwe actiekaarten) en een speciale ‘Streaking kitten’ die de exploding kitten kan tegenhouden.

Deze uitbreidingen zijn meestal verkrijgbaar in het Engels, let dus goed op als je de Nederlandse versie wilt spelen!

 

Eigen mening

Het spel is simpel te spelen en daar staat het ook bekend om. Doordat er niet zoveel verschillende kaarten zijn, is het spel snel te leren. Exploding kittens is een leuk, snel en spannend spel. Het is vooral leuk omdat je elkaar kan aanvallen en tactisch kaarten voor elkaar neer kan leggen. Zeker een aanrader als je van tactische spellen houd :)

 

#2 Gubs

White goblin games - €11,95

Het spelletje gubs heeft als doel om aan het einde van het spel zoveel mogelijk gubs (beschermd of niet) te hebben. Bescherm, steel, vermoord (ja dat kan ook) of lok de gubs naar je toe. Het spel kent veel verschillende kaarten waarmee acties uitgevoerd kunnen worden. Hierdoor blijft het spel tot de laatste minuut spannend!

 Feitjes 

Wat zit er in de doos?

 • 70 speelkaarten

 • Spelregels

👥 2-6 personen

⏰ 20 minuten

Eigen mening

Gubs is een heel leuk (en toch wel klein beetje een schattig) spelletje. Door de veel verschillende actie kaarten is het spel heel onvoorspelbaar en elke keer anders! Het spel is vlot te spelen en namens mij zeker een aanrader! In het begin is het wel even heel erg wennen aan de vele verschillende kaarten. De kaarten hebben namelijk effect op één of enkele specifieke kaarten. Maar wanneer je eenmaal alle kaarten ‘kent’ is het echt een geweldig leuk spelletje!

 

#1 Boonanza

999 Games - €10,99

En last but zekerrrr not least: Boonanza! Het doel van het spel is om aan het einde de meeste bonen verhandeld te hebben en zo de meeste munten te hebben verzameld. De vuistregel in het spel is eigenlijk: hoe meer bonen je plant, hoe meer winst je kan maken door ze te verkopen.

 

Er bestaat ook een uitbreiding! Deze bied nog meer spelplezier door meerdere soorten bonen en opdrachten aan te bieden. Deze opdrachten kunnen op elk moment in het spel voltooid worden. Ook kan je met deze uitbreiding met 2 personen meer spelen. Deze uitbreiding zorgt voor meer uitdaging en een langere speelduur! Ook te koop voor €10,99!

 Feitjes

Wat zit er in de doos?

 • 106 speelkaarten

 • 5 bonenveldtableus

 • Spelregels

👥 3-5 personen

⏰ 45 minuten
Uitbreiding

Wat zit er in de doos?

 • 53 bonenkaarten

 • 39 opdrachtkaarten

 • 2 bonenveldplateus

 • Spelregels

👥 3-7 personen

⏰ 60 minuten

Eigen mening

Boonanza wordt bij ons thuis verre weg het meeste gespeeld. Het is echt een top spel! Wij hebben ook de uitbreiding aangeschaft wat het spel nog leuker en íets moeilijker maakt om veel munten te verzamelen. Je moet hierdoor vaker moeilijkere keuzes maken, meer onderling ruilen en tactischer spelen. 

 

De prijs van de spellen is gebaseerd op de site van de uitgever, deze kunnen dus verschillen in winkels.

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer! ❤️

 

Rating: 2.3333333333333 sterren
3 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.