Review: Douglas Clear Focus Purifying Ampoules! πŸ’Ž

Gepubliceerd op 2 juli 2021 om 18:28

Een skincare kuurtje van 5 dagen?! Klinkt als muziek in de oren toch! Ik review in deze blogpost de ampullen van Douglas. Benieuwd? Lees dan vooral verder πŸ™ˆ

Ampullen, misschien ken je ze al wel! Ampullen zijn kleine glazen buisjes die een vloeistof bevatten. Je ziet ze bijvoorbeeld ook in de zorg wanneer er een injectie gegeven wordt, maar ze zijn ook verkrijgbaar met verzorgingsproducten! Een ampul bevat dan een geconcentreerde hoeveelheid van een concentraat (of concentraten), dit is een beetje vergelijkbaar met een serum!

Ampullen worden in de skincare ‘brange’ vaak in setjes geleverd. Hierdoor ontstaat er een soort kuur voor je huid. Deze kuur bestaat dan vaak uit 5-7 ampullen die je 5-7 dagen achtereenvolgens moet aanbrengen/gebruiken. Dit zorgt er dan voor dat je huid een flinke boost krijgt!

Ampullen

Er zijn heel veel verschillende soorten ampullen, met allemaal eigen concentraten en doeleinden. Zo zijn er bijvoorbeeld ook ampullen voor een vitamine C boost maar ook ampullen met een anti-aging effect.

Deze ampullen zijn van Douglas eigen merk. Dit zijn de Douglas Clear Focus Purifying Ampoules. Douglas verkoopt naast deze ‘set met ampullen’ ook nog andere sets:

  • Douglas Perfect Focus Illuminating Ampoules
  • Douglas Age Focus Anti-aging Ampoules 
  • Douglas Sensitive Focus Soothing Ampoules 

Klik hier om de site van douglas te bezoeken en deze ampullen te shoppen!

Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook nog een aantal andere (bekende) merken die ampullen verkopen. Dit zijn bijvoorbeeld Vichy, Babor & Dr. Grandel.

Douglas Clear Focus Purifying Ampoules

Douglas - €10,49 – 5 stuks van 1,5 ml

Douglas Clear Face Purifying Ampoules - Foto: Indra's Blog

Douglas Clear Face Purifying Ampoules - Foto: Indra's Blog

Douglas Clear Face Purifying Ampoules - Foto: Indra's Blog

Deze ampullen zijn dus verkrijgbaar bij de Douglas en er bestaan nog een aantal andere ampullen met een andere werking.

Deze ampullen bevatten limoen-, tea tree & weegbree extracten. Het heeft een zuiverende werking op de huid, die je naast je dagelijkse skincare kan gebruiken. Ze zijn geschikt voor de vette en gecombineerde huid.

Hoe gebruik je deze ampullen?

  • Schud de ampul die je wilt gaan gebruiken eerst even goed
  • Maak de ampul voorzichtig open met een tissue. Pas op! Want ze zijn gemaakt van glas, dus pas op voor scherpe randjes of splinters!
  • Breng de inhoud van de ampul aan op je handen en verdeel vervolgens op gezicht en hals
  • Wacht ongeveer 2 minuutjes, dan kan het ‘serum’ voldoende intrekken
  • Verwijder na 2 minuten het overtollige serum (dat dus nog niet helemaal is ingetrokken) met een schoon wattenschijfje
  • Daarna kan je (als je wilt) je eigen huidverzorgingsproduct aanbrengen!

Mijn mening!

Swatch Douglas Clear Face Purifying Ampoules - Foto: Indra's Blog

Ik heb wel eens vaker ampullen gebruikt, en ze verschillen allemaal weer. De vloeistof in deze ampullen van Douglas is vrij dun en een beetje te beschrijven als 'waterig'. Dat is wat lastiger om op je handen aan te brengen maar verdeeld wel weer makkelijk over je gezicht. 
De formule trekt vrij snel in. Wel heeft het een beetje een aparte geur. Het ruikt een beetje menthol achtig, en is vrij aanwezig (moet je wel 'tegen kunnen'). Daarna is de huid wel wat trekkerig, maar daardoor merk je wel dat het iets voor je huid doet. 
Na 2 dagen zie ik al verschil op mijn huid. Mijn huid is egaal, glad en heeft een mooie natuurlijke glans. Best wel tevreden over deze ampullen! Ik moest alleen zelf ook wennen aan de geur en structuur van deze ampullen. Er zit ook een aardige hoeveelheid in 1 ampul, daar kan je wel meer dan alleen je gezicht mee 'behandelen' πŸ™ˆ

Overall wel een leuke set ampullen om te proberen!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer! ❀️

Disclaimer: Ik heb dit product zelf aangeschaft

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.