Mijn top 5 Highlighters!

Gepubliceerd op 14 augustus 2020 om 09:21

Ik vind het zelf altijd leuk om research te gaan doen naar producten voordat ik ze uiteindelijk zelf aan ga schaffen. Zo leek het mij ook leuk om mijn 5 mooiste (en betaalbare) highlighters met jullie te delen! Benieuwd? Lees dan verder 🀩

Ik heb een fase gehad dat ik echt verslaafd was aan highlighters. Elke keer dat ik in een Kruidvat kwam, liep ik meteen naar het makeup vak en stond ik tussen de highlighters te gluren. Niet dat ik nu niet meer naar het makeup hoekje loop, maar dat is een ander verhaal πŸ€ͺ

Hierdoor heb ik dus een lichtelijke verslaving gehad en heb ik dus ook veel highlighters gekocht én gebruikt. Daarom leek het me leuk om deze met jullie te delen. Sommige zijn wel aan de oude kant (maar nog wel te koop!) maaaar dat maakt vrij weinig uit voor de kwaliteit. Wel zijn sommige misschien (helaas) niet meer te koop 😒

1: Mac 'Soft and gentle'

De highlighter die bij mij meteen naar boven komt is de ‘Soft & gentle’ van Mac. De naam zegt het al: hij is zacht en erg gemakkelijk aan te brengen. Deze highlighter is echt een all time favorite als je het mij vraagt! Ook meteen de duurste van de collectie, maaaar zeker de prijs waard! Hij is mooi van kleur, niet té opvallend en blend echt hartstikke makkelijk! Zoals ik al zei is deze highlighter gemakkelijk aan te brengen en dat zie je doordat hij niet meteen een directe streep op je jukbeen achterlaat! Dat is precies wat ik zoek in een highlighter! Als ik niet weet welke highlighter ik moet pakken, pak ik eigenlijk altijd deze! Zo gemakkelijk en zo mooi!

Ben jij opzoek naar een mooie, every day en gemakkelijk aan te brengen highlighter? Probeer deze van MAC eens! Ik weet zeker dat je hem mooi gaat vinden 😊

Mac Soft and gentle - Foto: Indra's Blog

Mac soft and gentle 2 - Foto: Indra's Blog

Prijs en inhoud

De soft & gentle van Mac heeft een netto inhoud van 10 gram. Douglas verkoopt deze highlighter voor €34, maar als je online verder zoekt denk ik dat je hem wel goedkoper kan scoren!

Swatch soft and gentle - Foto: Indra's Blog

Swatch

Soft and gentle is een poeder highlighter met een licht bronzige kleur. Hij heeft een licht marble patroon maar op je huid zie je een mooie glans! Deze glans heeft een warme kleur en blend echt perfect in met de huid (ik blijf het maar zeggen😊)

2: Sleek highlighting palette 'Solstice'

Dit was mijn eerste highlighter paletje die ik kocht van het merk Sleek. Ik had op veel sites gelezen dat Sleek mooie en gepigmenteerde highlighters verkocht. En zo ook deze! Volgens mij is dit ook het meest bekende paletje. Hij bevat 4 kleuren die allemaal vrij opvallend zijn. Leuk om mee te spelen en toffe combinaties te maken. En je highlighter mag ook wel opvallen toch? 🀩

Dit was eigenlijk een vrij 'dure' highlighter voor mijn doen (naast de soft and gentle van Mac natuurlijk). Maar ik moet toegeven: je merkt wel veel verschil met goedkopere highlighters die je voor €3 kan scoren. De kwaliteit en intensiteit zijn beter en dat merk je écht. Zo vind ik dit paletje van Sleek (wat geen duur merk is maar wel 'duurder' is) echt een fijn paletje als je nét even iets meer glitter wilt hebben of dat je voor een opvallende highlighter wilt gaan. Ook vind ik de verpakkingen van alle Sleek higlighting palettes erg mooi. Dat spiegelende effect straalt naar mijn mening echt luxe uit!

Sleek Solstice palette - Foto: Indra's Blog

Sleek Solstice palette 2 - Foto: Indra's Blog

Prijs en inhoud

De prijs verschilt heel erg per site. Ik zou zeggen ga lekker vergelijken als je hem wilt aanschaffen. De prijzen wisselen van €10,50 tot ongeveer €16,99!
De inhoud van het paletje is 9 gram in totaal!

Swatches Solstice palette - Foto: Indra's Blog

Swatches

Dit paletje bevat 3 poeder highlighters en 1 cream highlighter. Sleek heeft bij dit paletje ook de highlighters 'individueel' een naam gegeven. Zo heten de highlighters in dit paletje:

  • Ecliptic
  • Hemisphere
  • Subsolar
  • Equinox

Helaas staat er niet bij welke naam bij welke kleur hoort, maar ze zijn allemaal prachtig als je het mij vraagt! πŸ˜‰

3: Sleek highlighting palette 'Copperplate' 

Toen ik het Solstice paletje had gekocht (en ik daar zo enthousiast van was en nogsteeds hoor) ben ik meteen research gaan doen naar andere highlight paletjes van Sleek. Op dat moment was alleen het 'Precious metals' paletje nog te koop. Deze bevat alleen 3 creamy en 1 poeder higlighter. Ennn zoals jullie misschien nu wel ontdekt hebben (misschien ook door het lezen van mijn vorige blogpost waarin ik het 'Distorted dreams' paletje review) is dat ik niet zo van de creamy highlighters ben. Daarom heb ik toen ook maar besloten om te wachten totdat er een nieuw paletje uit zou komen en te kijken of daar wel meer poeder highlighters in zouden zitten. En tadaaa: het 'Copperplate' paletje kwam een paar maanden daarna al uit. En ik had echt geluk: allemaal poeder highlighters πŸ₯³

Sleek Copperplate palette - Foto: Indra's Blog

Sleek Copperplate palette 2 - Foto: Indra's Blog

Prijs en inhoud

De meeste prijzen die je op google kan vinden liggen rond de €14 voor dit paletje. Zelf heb ik dit er volgens mij ook voor betaald en is deze prijs vrij standaard voor highlighting paletjes van Sleek. Wel kwam ik er ook eentje tegen op een andere site waar je er bijvoorbeeld maar €9 voor betaald. Even goed zoeken als je dit paletje wilt scoren!

Hij heeft dezelfde inhoud als 'Solstice': 9 gram in totaal.  

Swatches Copperplate - Foto: Indra's Blog

Swatches

In het begin vond ik het vrij donkere kleuren voor een highlighter voor mijn huidskleur. Maar gelukkig viel dit reuze mee toen ik ze testte! Zoals je ziet bij de swatches zijn het allemaal vrij lichte, glitterige, bronzige highlighters die een warme ondertoon hebben. Helaas is de donkerste kleur wel echt te donker (voor mij) om als highlighter te gebruiken. Maaarrr bijvoorbeeld als oogschaduw is hij prima!

In tegenstelling tot het 'Solstice' paletje, hebben deze highlighters individueel geen naam.

4: Revolution makeup 'Ultra strobe and light palette'

Dit is het Ultra strobe and light palette van Makeup Revolution! Een íets groter palet met meerdere kleurtjes is natuurlijk altijd goed! Ik vond dit palet interessant omdat het ook van die kleurtjes bevat die je niet zo snel ziet als highlighter. Bijvoorbeeld de gele en lila kleur. Maar oh zo leuk om mee te experimenteren!

Alle highlighters zijn poederhighlighters, en dat zijn mijn favee! Ze laten wel 'vrij veel' poeder achter in het paletje zelf wanneer je de highlighter aanbrengt op een kwast. Maar dat heeft gelukkig geen effect op de verschillende highlighters. Wel een beetjeee zonde 😳

Ultra strobe and light palette - Foto: Indra's Blog

Ultra strobe and light palette 2 - Foto: Indra's Blog

Prijs en inhoud

Omdat dit een wat groter paletje is, dan bijvoorbeeld die van Sleek of Mac, zit er ook in totaal 15 gram aan highlighter in. Wel is de prijs van een merk als Makeup Revolution lager dan die van Mac of Sleek.

Ik heb deze volgens mij toen (en dat is al wat jaren geleden) besteld via Boozyshop. Volgens mij heb ik er €12 voor betaald. Nu kan je deze zelfs nog goedkoper shoppen! Via google komen er al vele advertenties naar boven waar je het ultra strobe and light palette al voor €7 kan scoren! Erg leuk paletje als je met verschillende kleuren highlighters wilt spelen, maar niet teveel geld daar voor wilt uitgeven!

Swatches ultra strobe and light palette - Foto: Indra's Blog

Swatches

Dit palet is eigenlijk grof in 2 delen te verdelen: de bovenste rij bevat allerlei verschillende kleuren & de onderste rij heeft vooral de bruintinten. 

Zelf vind ik alle highlighters goed gepigmenteerd. Ook vind ik leuk dat er veel verschillende kleuren in zitten, hierdoor kan je je eigen 'smaak' een beetje ontwikkelen. Door te spelen met de verschillende kleuren (die dit paletje zeker biedt!) kan je er een beetje achter komen welke kleuren wel of juist niet voor jou gezicht werken. Zelf heb ik regelmatig afgewisseld tussen de kleuren, al moet ik zeggen dat ik de gele kleur echt duidelijk het minste gebruik als highlighter. Omdat hij zo gepigmenteerd is, valt deze echt goed op op mijn huid en vormt het echt een gele streep. 

Voor de rest zijn eigenlijk alle kleuren mooi te combineren / te gebruiken als highlighter voor mijn huid!

5: I heart makeup 'Goddess of love' Triple baked highlighter

I heart makeup heeft altijd originele en vrolijke verpakkingen als je het mij vraagt. Het gaat van een oogschaduwpalet in de vorm van een chocolade reep (Too faced look a like!) tot een highlighter in een hartjes vorm. Echt een heel leuk en kleurrijk merk. Leuk om als 'beginner' te experimenteren met felle kleuren en glitters! 

Dit is de Triple baked highlighter in de kleur 'Goddess of love'. Hij zit verpakt in een kartonnen doosje waar de highlighter in vast zit 'geplakt'.

Deze highlighter is er eentje uit een serie van 3. Er bestaan nog 2 andere kleuren: Goddess of faith (rozeachtig van kleur) & Golden goddess (gouden kleur). 

De verpakking vind ik echt leuk en origineel, maaarr je kan er niet omheen dat deze highlighter ook goedkoper oogt dan die van Mac bijvoorbeeld. En dat is ook logisch! Je betaalt er namelijk ook veel minder voor!

Goddess of love - Foto: Indra's Blog

Goddess of love 2 - Foto: Indra's Blog

Prijs en inhoud

Dit is de goedkoopste highlighter uit mijn top 5. Hij kost maar €5,99! Hij is te koop bij onder andere Kruidvat.
De inhoud van de verpakking is: 10 gram!

Als je dus de prijs en inhoud met elkaar gaat vergelijken, heb je bij deze van I heart makeup, meer highlighter voor minder geld!

Swatch Goddess of love - Foto: Indra's Blog

Swatch

Een goedkopere highlighter wilt natuurlijk niet meteen zeggen dat hij slechter is dan een duurdere. Zo ook deze 'Goddess of love'! Ik vind dat je voor €5,99 echt een mooie, goede highlighter hebt. Zoals je aan de swatch kan zien, is hij vrij goed gepigmenteerd en bevat hij veel glittertjes. Precies wat een highlighter nodig heeft toch?

Prima highlighter om dagelijks te gebruiken én lekker goedkoop dus een andere kleur aanschaffen is ook zeker de moeite waard!

Nu je mijn top 5 highlighters hebt gelezen, ben ik eigenlijk wel benieuwd naar welke highlighter jou favoriet is! Welke highlighter gebruik jij dagelijks? Of juist alleen voor feestjes? Ik zou het heel leuk vinden als je mij dat hieronder zou laten weten!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer! ❀️

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.