Bookblog 1 - Colleen Hoover: Ugly Love

Gepubliceerd op 18 februari 2023 om 14:19

Colleen Hoover: Ugly Love

Achtergrond tekst

Als je bereid bent de regels te breken…

Om dichter bij haar werk te wonen, trekt verpleegkundige Tate in bij haar broer. Al snel – letterlijk voordat ze voor het eerst haar nieuwe appartement binnenstapt – ontmoet ze haar buurman, de knappe piloot Miles. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar Miles wil geen liefde en Tate heeft geen tijd voor liefde. Neighbors with benefits daarentegen… Dan moeten ze natuurlijk wel zorgen dat het niet méér wordt dan dat, dus Tate en Miles stellen strikte regels op. Maar hoe leuk is het om je aan de regels te houden?

Titel Engels: Ugly Love

Titel Nederlands: Onvoorwaardelijk (gelezen versie)

Gelezen in: Februari 2023

Boek

Genre: Roman, Liefdesroman

Mijn cijfers

Voorspelbaarheid: 2/5

Interesse: 3/5

Tranentrekker: 3/5

Humor: 2/5

Uit een score van 1-5

Colleen Hoover Ugly Love - Foto: Indra's Blog

Colleen Hoover Ugly Love - Foto: Indra's Blog

Mijn review

Colleen Hoover flikt het elke keer weer! Al haar boeken lezen vlot weg en zitten goed in elkaar. Zo ook deze 'Ugly Love'. Ik had hem veel voorbij zien komen op Tiktok, waar de meningen erg van elkaar verschilden. Dit trok eigenlijk nóg meer mijn aandacht en kon niet wachten om aan dit boek te beginnen. En het leest echt heerlijk weg!

Ik werd helemaal meegenomen door de karakters en moet zeggen dat ik een fan ben geworden van Tate, wat een leuk personage! Ik vond het fijn dat het begin zo lekker vlot ging maar het middenstuk daarin tegen ging naar mijn mening een beetje traag. Hierbij bedoel ik dat het midden eigenlijk een beetje een herhaling was van eerdere hoofdstukken, alleen dan op een nét iets andere manier verwoord. Het einde daarin tegen zat weer goed in elkaar en heeft er echt voor gezorgd dat ik het boek uit wilde lezen.

Het boek bevat ‘flash backs’, hier ben ik persoonlijk niet zo heel erge fan van. De hoofdstukken wisselde elkaar af, met een verhaal in het heden en vervolgens een flashback. Hierdoor krijg je Miles in 2 tijden ‘mee’, wat het soms ook wel een beetje verwarrend maakt. Maar desalniettemin, is het een heerlijk boek!

Meer inhoudelijke review

Pas op! Spoiler alerts!

Ik vond het wel bijzonder dat Rachel richting het einde ook nog een bijdrage deed aan het verhaal uit het heden. Dit vond ik echt een hele leuke en mooie (en emotionele) twist. Hierdoor ben ik het boek wel meer gaan waarderen. Vooral ook de babynamen die werden gekozen, wekte wel emotie op bij mij (als je het boek gelezen hebt weet je precies wat ik er mee bedoel). Het verhaal is gewoon mooi en zit goed in elkaar!

Eindoordeel

Ik ben heel benieuwd wat jij van het boek vond, omdat de meningen er zo over verdeeld zijn. Ik geef het uiteindelijk wel 4 sterren. Dit omdat het verhaal gewoon (zoals altijd bij Colleen Hoover) goed is, maar geen 5 sterren i.v.m. het iets taaiere middenstuk.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.