DIY: Limoen lipscrub én basis lipbalsem!

Gepubliceerd op 28 augustus 2020 om 08:46

Hoe leuk is het om je eigen lipverzorging te maken? Precies! Het leek mij leuk om zelf eens een keer te proberen én natuurlijk met jullie te delen! Benieuwd hoe je je eigen lipscrub én lipbalsem maakt? Lees dan vooral verder! 😊

Ik kwam de laatste tijd steeds meer foto's tegen op Pinterest waar mensen zelf hun eigen verzorgingsproducten maken. Ik heb veel verschillende 'recepten' gelezen maar aan de volgende 'recepten' heb ik mijn eigen draai gegeven. Ik heb me laten inspireren door de geur van een limoen. Natuurlijk kan je 'geur' zelf aanpassen. Gebruik bijvoorbeeld een essentiële olie (let wel op welke je koopt, sommige kunnen irritatie aan de huid veroorzaken!) of bijvoorbeeld een sinaasappel of citroen! 🍊🍋

DIY Limoen lipscrub!

Ik vind een lipscrub een 'leuke' manier van verzorgen van de lippen. Je neemt er echt iets meer tijd voor om je lippen even goed te scrubben en zo overtollige/dode cellen van je lippen af te scrubben. Breng na het scrubben wel altijd een verzorgende lipbalsem of vaseline aan! Zo zorg je er voor dat je lippen goed verzorgd (en zacht) worden!

Ik heb bij deze scrub alleen gebruik gemaakt van de limoenschil. Als je een sterkere limoen geur/smaak wilt, kan je eventueel ook het limoensap toevoegen!

Wat heb je nodig? (Voor 3 kleine bakjes)

Ingrediënten

  • 1/2 eetlepel Kokosolie (AH, 320 ml, €3,29)
  • 40 gram suiker -> Kan je overal kopen, pak gewoon diegene die je in huis hebt! Weet wel dat er veel verschillende suikerkorrels bestaan. Wil je een iets fijnere scrub? Gebruik dan een fijnere suikerkorrel!
  • 1 limoen 

Hulpmiddelen

  • Kommetje om in te kunnen smelten, dus een magnetron-proof bakje!
  • Bakje (met deksel!) om de lipscrub in te kunnen bewaren. (Sostrene Grene, 6 stuks à 3,5 cm doorsnede, €3,49)

Ingrediënten lipscrub - Foto: Indra's Blog

Instructies

Stap 1: Smelt de kokosolie (als je een vaste kokosolie hebt, anders gewoon toevoegen aan een bakje). Ongeveer 45/50 seconden is voldoende om de kokosolie geheel te laten smelten!

Stap 2: Voeg de suiker toe aan de kokosolie en roer het even goed door

Stap 2 - Foto: Indra's Blog

Stap 3: Rasp de schil van een halve limoen (of van een hele limoen als je zelf een betere geur/smaak wilt hebben)

Stap 4: Voeg de limoenschil toe en mixen maar!

Stap 4 - Foto: Indra's Blog

Stap 5: Doe het mengsel in het bakje waar je de lipscrub in wilt bewaren. Druk het ook even goed aan, zo kan je meer kwijt in je bakje!

Stap 6: Tada! Klaar is je lipscrub!

Het is wel belangrijk om de scrub in een goed afsluitbaar bakje te bewaren!

Eindresultaat lipscrub - Foto: Indra's Blog

Eigen mening!

Ik moet zeggen ik ben verbaasd over hoe makkelijk het is om je eigen lipscrub te maken! Deze lipscrub is wel vrij grof (heb ook vrij grove suikerkorrels gebruikt!) maar je voelt dat er verzorgende olie in zit. Hij scrubt goed, maar je houdt natuurlijk dat er een klein beetje suiker niet op je lippen terecht komt 😉 Ik ben echt heel erg tevreden! Ook de limoen geur is niet te overheersend, top! Experimenteer zelf natuurlijk met waar jij mee wilt experimenteren! Ga bijvoorbeeld voor een essentiële lavendel olie of gebruik een sinaasappel schil i.p.v. die van een limoen. Het is jou feestje! 🥳

DIY Basis lipbalsem!

Een lipbalsem kan niet ontbreken aan je skincare routine (als je het mij vraagt)! Ik gebruik het als lipverzorging voordat ik mijn makeup aanbreng bijvoorbeeld. Je kunt het ook gebruiken net voor het slapen, dan kan de lipbalsem lekker intrekken en je lippen goed verzorgen!

Dit is een basisrecept voor een lipbalsem. Ik heb zelf een beetje geëxperimenteerd met limoensap. Wanneer je het basisrecept wilt volgen, laat dan het limoensap achterwege!  

Wat heb je nodig? (Voor 3 kleine bakjes)

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Kokosolie (AH, 320ml, €3,29)
  • 1 theelepel Bijenwas (Holland & Barrett, 22 gram, €9,39)
  • 1 theelepel limoensap. Je kan ook 10-12 druppels essentiële olie gebruiken. Let op dat de essentiële oliën een sterkere geur hebben dan limoensap, hier heb je dus echt minder van nodig!

Hulpmiddelen

  • Kommetje om in te kunnen smelten, dus een magnetron-proof bakje!
  • Bakje (met deksel!) waar je de lipbalsem in kan bewaren (Sostrene Grene, 6 stuks à 3,5 cm doorsnede, €3,49)

Ingrediënten voor basis lipbalsem - Foto: Indra's Blog

Instructies

Stap 1: Doe de kokosolie en de bijenwas samen in een magnetron-proof bakje.

Stap 1 - Foto: Indra's Blog

Stap 2: Smelt de kokosolie en bijenwas. Doe dit als volgt in de magnetron: start met 60 seconden in de magnetron, roer daarna door. Is het nog niet volledig gesmolten? Doe hem nog een keer 60 seconden terug in de magnetron. Bij mij waren ze nu zo goed als allemaal gesmolten, even roeren en ze zijn allemaal opgelost! Als dit bij jou nog niet voldoende gesmolten is, is 30 seconden extra waarschijnlijk wel voldoende! Zorg er in ieder geval voor dat de olie en bijenwas mooi gesmolten zijn.

Stap 3: Wanneer je je lipbalsem een geur wilt geven -> Voeg een theelepel limoensap (of 10-12 druppels essentiële olie) toe aan de gesmolten olie en was.

Stap 2 - Foto: Indra's Blog

Stap 4: Doe je mengsel in een bakje waar je de lipbalsem wilt bewaren. Belangrijk is dat je hem eerst een uur laat uitharden ZONDER deksel. Doe de deksel pas na ongeveer een uurtje op je bakje.  

Stap 5: En klaar is je zelfgemaakte lipbalsem!

Eindresultaat lipbalsem - Foto: Indra's Blog

Eigen mening!

Ik moet zeggen dat ik het effect van limoensap een beetje tegen vind vallen... Zelf heb ik ook nog geprobeerd om meer limoensap toe te voegen. Dit werkt alleen niet, ik heb het gevoel dat dan de zuurgraad niet meer in balans is. Dus wil je echt een lipbalsem met een goede geur? Kies dan voor een essentiële olie! Die kan je lekker blijven toevoegen! Doe dit hoe veel of hoe weinig je wilt 😊

De lipbalsem is wel lekker vettig en voelt echt heel erg verzorgend aan! Door een kokosolie zonder geur te gebruiken, heeft de balsem ook geen bepaalde geur die je dan wel proeft/ruikt naast de lichte limoen geur.

Ik hoop dat jou lipbalsem en/of scrub net zo goed is gelukt als die van mij! 😊 Heb jij zelf nog een leuk idee voor een skincare/verzorging DIY? Zou ik het superleuk vinden als je dat hieronder even zou willen melden 🥰

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer! ❤️

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.