Mijn Buddha to Buddha sieraden!

Gepubliceerd op 10 juli 2020 om 09:14

Ik kan wel zeggen dat ik een zwak heb voor Buddha to Buddha sieraden. Ik ben begonnen met één ring en dat liep al snel uit tot een andere ring. Ben je benieuwd naar mijn gehele collectie? Lees dan vooral verder 🤭

Buddha to buddha staat bekend om de vrij ‘grove’, handgemaakte sieraden. Ze zijn allemaal gemaakt van 925 sterling silver. Ook zijn er tegenwoordig sieraden die gemaakt zijn van goud. Deze zijn voor mij alleen een beetje té duur 🤪

De prijzen zijn volgens mij overal hetzelfde en staan vast. Alleen eventuele SALE artikelen hebben afwijkende prijzen. De sieraden zijn niet goedkoop, maar zekerrr het geld waard als je het mij vraagt!

Het begon allemaal eerst met deze ring: Chain small ring. Ik was al een tijdje aan het kijken naar Buddha to Buddha ringen en kon het niet laten om er toch ook eentje zelf te kopen. Ik heb zelf al mijn ringen gekocht bij een juwelier. Alle sieraden zijn ook online beschikbaar, maar voor ringen vind ik vaak wel fijner om ze te kunnen passen en dan mee te nemen. 

De chain small is een van de 'basis' ringen als je het mij vraagt. Bijna iedereen die een ring van Buddha to Buddha heeft, heeft deze ring. Chain small is een mooie ring om mee te beginnen, vrij rustig en basic. 

Chain small ring €99

Chain small ring - Foto: Indra's Blog

Na een paar weken kon ik het toch niet laten om er nog eentje te kopen. 1 ring was leuk, maar 2 ringen zijn natuurlijk veeel leuker! De eerste ring was zo goed bevallen dat ik er zo graag nog eentje wilde. De juwelier raadde me de Nathalie small aan. Deze ring is ook veel verkocht/gekozen door de Buddha to Buddha loverss! 

Veel mensen vroegen die tijd aan mij of ik 2 dezelfde ringen om had. Op het eerste gezicht hebben de Nathalie en Chain small veel van elkaar weg. Zodra je ze omdraait en hun eigen patroon duidelijk naar boven komt, zie je dat de Nathalie ring veel meer rondere vormen heeft dan de Chain small. Ook deze ring bevalt me echt heel erg goed! Ik draag ze beide vaak samen, hierbij dan wel een om elke hand. Ik draag ze vaak om mijn ringvinger. Ik heb van beide ringen maat 17 😉

Nathalie small ring €99

Nathalie small ring - Foto: Indra's Blog

Wat ik ook zo fijn vind aan de ringen van Buddha to Buddha is dat ze zo lekker simpel (en goed) schoon te maken zijn. Met het meegeleverde zilverpoetsdoekje heb je je sieraden binnen no time weer glimmend! Zelf heb ik een aantal maanden geleden wel een schoonmaakapparaatje aangeschaft. Deze is niet specifiek voor Buddha to Buddha sieraden maar ook gebruik ik hem voor mijn oorbellen of horloges (let wel op dat deze waterdicht zijn!) Door de ringen met een beetje afwasmiddel in het schoonmaakapparaatje te doen, worden ze ook aan de binnenkant en 'erdoorheen' schoongemaakt. Veel ringen hebben namelijk gleuven in het patroon zitten. Hierdoor kan er ook soms wat viezigheid tussen de gleuven zitten. 

Toen heb ik een tijdje geen ringen gekocht, maar het bleef kriebelen om mijn collectie uit te breiden. Toen kreeg ik van mijn ouders mijn volgende ring. Deze kreeg ik op mijn 18e verjaardag, de Francis xs. Helaas is deze ring alleen niet meer te koop 😳 De francis xs ring ziet er heel anders uit dan de chain en nathalie. Dit komt omdat deze ring smaller en daardoor 'kleiner' is. Hij is ongeveer de helft zo dun als de chain of nathalie. Ook zit het logo horizontaal i.p.v. verticaal. Dit geeft de ring ook een hele andere vorm.

Zelf vind ik het leuk om deze te combineren met de wat dikkere ringen. De francis xs draag ik vaak om mijn middelvinger. Hier past hij het mooiste en zit hier het lekkerst. Deze heb ik ook in maat 17, zoals eigenlijk bijna al mijn ringen van Buddha to Buddha.

Francis xs ring €79

Francis xs ring - Foto: Indra's Blog

De volgende 2 ringen heb ik eigenlijk vrijwel na elkaar gekregen. Voor mijn 19e verjaardag kreeg ik er eentje van mijn ouders en eentje van mijn vriend. Dit was toen de nieuwe collectie die uitkwam. Deze bevatte 'goedkopere' ringen die je lekker kon mix and matchen. Helemaal mijn ding dus! Deze ringen waren €49 per stuk waardoor je er eigenlijk 2 voor de prijs van 1 bredere ring kan kopen. Als je deze vergelijkt met bijvoorbeeld de Nathalie small ring. 2 Dunia ringen zijn ook ongeveer even breed als een chain- of nathalie small.

Zelf krijg ik deze ringen niet zo schoon als mijn andere ringen. Zelfs in het schoonmaakapparaat krijg ik ze niet meer superschoon. Wel jammer maar zou wel aan mij liggen. Want de andere ringen worden wel lekker schoon en blinken je dan weer tegemoet. 

De Dunia ringen zijn echt ideaal om lekker mee af te wisselen en te combineren. Je kan ze mooi bij elkaar dragen, alleen om een vinger of combineren met een andere simpele ring bijvoorbeeld. De Dunia ringen draag ik in maat 16. Ze vallen íets kleiner dan de bredere ringen, daarom draag ik liever een maatje kleiner. 

Dunia ringen €49

Dunia Ben ring - Foto: Indra's Blog

Dunia ring polished - Foto: Indra's Blog

Alle sieraden van Buddha to buddha hebben een naam gekregen. Deze naam staat dan eigenlijk voor een soort 'serie'. Hier zijn dan bijvoorbeeld ringen en armbanden van te koop. Deze bevatten dan allemaal hetzelfde patroontje. Zo heb je bijvoorbeeld de Nathalie ring, Nathalie small ring en een Nathalie armband. Allemaal met hetzelfde patroontje, voor diegene die graag setjes bij elkaar draagt 😊

Ik heb de beste tot het laatst bewaard. Uit mijn Buddha to Buddha collectie betekent deze armband het meeste voor mij. Ik heb deze namelijk van mijn vriend gekregen toen we 1 jaar samen waren. Vandaar ook dat hij veel voor me betekent en ik de armband graag draag.

Het is de Ellen xs armband. Hij is vrij rond en heeft een sluiting die twee keer dicht gaat. Je maakt hem namelijk dicht via een soort klik systeem en vervolgens zit er aan de zijkant een extra sluitinkje die je dicht kan maken aan de zijkant. Hierdoor weet je zeker dat je je (niet zo goedkope) armband niet verliest. Deze armband heb ik in maat 16 denk ik, ik weet het niet 100% zeker. Kan het helaas niet aan de binnenkant vinden. Dit kan bij de ringen namelijk wel 🤫

Ellen xs armband €199

Ellen xs armband - Foto: Indra's Blog

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn collectie aan Buddha to Buddha sieraden te lezen. Laat zeker hieronder in de reacties even weten of jij zelf ook sieraden hebt van Buddha to Buddha. Neee, ik ben niet nieuwsgierig hoor 🤫


Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer! ❤️

Heb jij ook Buddha to Buddha sieraden?

Bekijk resultaten

Andere blogposts die je misschien leuk vind?

  • Questions nobody ever asks - 23 vragen
  • Mijn sokken van Sokkies!
  • Review: Primark 'Curling wand 30W' krultang

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.